Blog
Je bent op zoek naar schrijftips omdat je wel betere teksten wilt, maar er nog niet klaar voor bent om dit uit handen te geven. Dat kan! Met de praktische tips op deze pagina kun je zelf aan de slag met je blogs, webteksten, vacatures, rapporten en meer.
Vakantieschrijftips
Schrijven tijdens de vakantie. Sommige mensen moeten er niet aan denken, terwijl anderen er een speciaal notitieboek voor aanschaffen. Overweeg het eens!
Is een blogpauze verstandig?
De zomervakantie is inmiddels in alle regio’s begonnen. Worden je blogs dan nog wel gelezen? Kun je niet gewoon even stoppen? Er zijn voor- en nadelen.
Enkelvoud of meervoud: trap niet in deze valkuil
Een aantal mensen gaat, of, een aantal mensen gaan? Aantal is grammaticaal gezien enkelvoud, dus dan zou je denken dat het werkwoord ook enkelvoud moet zijn.
Engelse termen in een Nederlandse tekst
Van muten tot contentmanagement en van selfie tot Artificial Intelligence. Oh, wat is onze taal toch verengelst. Wat moet je daarmee in je teksten?
11 Tips over taal en structuur in 2020
Hier staan de overige 11 blogs die ik in 2020 geschreven heb op een rijtje, onderverdeeld in drie onderwerpen: taal, structuur en overig.
15 Blogs over bloggen in 2020
Hier vind je alle blogs die ik in 2020 over bloggen heb geschreven in één handig overzicht.
Een jaar lang wekelijks bloggen
Wanneer het gaat om bloggen, is een belangrijke tip om regelmatig te bloggen. Om je lezers regelmaat te bieden én om Google te vriend te houden.
Hoe consequent schrijf jij? Voorkom deze 11 fouten
Je tekst kan nog zo goed zijn, kleine slordigheden vallen toch op. Daar word je al snel op afgerekend. En dat zou zonde zijn.
Eerst denken, dan schrijven
Begin jij zomaar met schrijven omdat je ‘wel weet wat je wilt vertellen’, of heb je een structuur in de steigers staan? Eerst nadenken is toch wel verstandig!
Direct Duidelijk Schrijven
Ik schep orde in tekstuele chaos. Mijn doel: overzicht en duidelijkheid. Daarom ben ik ook zo blij met directduidelijk.nl, een initiatief van de overheid.
Lap de (taal)regels aan je laars
Ben je die schrijftips al zat? Gelukkig hoef je ze ook niet altijd braaf op te volgen. Taalkundige onvolledigheden zijn namelijk niet altijd verkeerd.
Zo kun je afkortingen goed gebruiken
Afkortingen zijn handig. Afkortingen zijn efficiënt. Gebruiken dus. Behalve als je die afkortingen toch zou uitspreken alsof het hele woord er staat.