Blog
Je bent op zoek naar schrijftips omdat je wel betere teksten wilt, maar er nog niet klaar voor bent om dit uit handen te geven. Dat kan! Met de praktische tips op deze pagina kun je zelf aan de slag met je blogs, webteksten, vacatures, rapporten en meer.
Wil je beter leren schrijven of redigeren? (Met tips)
Heb jij moeite met schrijven, of zou je liever meer willen leren over redigeren? In deze blog krijg je een paar tips over beide.
Poll: spelling, grammatica of structuur
Welke schrijftips zou jij graag krijgen? Waar loop jij tegenaan bij het gebruik van de Nederlandse taal? Wat vind je moeilijk in je geschreven communicatie?
Mijn #schrijftips: 2021 in review
Beste lezers, ik wens jullie allen een gelukkig nieuwjaar! Enjoy deze lijst met ál mijn blogs van het afgelopen jaar. In een mooi overzicht per onderwerp.
Creatief schrijven: de nieuwjaarsbrief
Dit jaar heb ik mijn nieuwjaarsbriefjubileum! Voor het tiende jaar op rij schrijf ik er een. Wil jij daar ook mee beginnen? Hier een aantal tips.
Schrijf een kerstkaart!
Je hebt nog een paar dagen, dus ga ervoor, schrijf een kerstkaart! (En verstuur hem ook.)
Schrijven, tijd en geld - deel 3
Deel 1 ging over schrijfwerk uitbesteden en deel 2 over hierin snel(ler) beslissingen maken. Dit deel gaat over uurtarieven - en dat goedkoop soms duurkoop is.
Schrijven, tijd en geld - deel 2
Stel, je hebt bedacht dat je je schrijfwerk wilt uitbesteden. Maar aan wie dan? Hoeveel kost dat wel niet? En wat als diegene het niet goed doet?
Schrijven, tijd en geld - deel 1
Vandaag is de schrijftip: schrijf niet zelf als de baten niet opwegen tegen de kosten. Maak je eigen schrijfgedrag meetbaar. Hoe? Begin met lezen.
Zelf een nieuw woord verzinnen
Zelf een woord verzinnen? Kan dat? Hoe doe je dat? Hoe werkt dat? Wanneer is een woord nieuw? Wanneer is een woord een woord?
Hoe gebruik je synoniemen?
Wat kunnen we toch veel schrijven met de slechts 26 letters uit ons alfabet. Woorden betekenen op zich allemaal iets anders, maar er zijn ook synoniemen.
Ik heb toch spellingscontrole?
Kun je ook spelfouten maken als de spellingscontrole aan staat? Ja, dat kan. De techniek is verdomd handig, maar weet het echt niet altijd beter.
(Waarom) heeft een schrijver ook een redacteur nodig?
Een schrijver kan toch goed schrijven, waarom moet er dan nog iemand naar de tekst kijken? Tja, of je nu fictie of non-fictie schrijft, fouten zijn menselijk.